Aktualitások

2020. 06. 02.-től ügyfélszolgálati irodáink ismét személyesen is fogadnak ügyfeleket. További információkért tekintsék meg aktuális híreinket!

Környezettudatos előadást tartott a Föld napja alkalmából a Netta-Pannonia Kft. a HSMK-ban.
 
Az ismeretterjesztő programon szó volt magáról a hulladék fogalmáról, de számos információt hallhattak az érdeklődők az úgynevezett hulladékanalízisről is. Ennek során kiderül, mennyire környezettudatosak az emberek, illetve mennyire gyűjtik külön a háztartási, a szelektív és a biohulladékot. 
 
 – A lerakók vonatkozásában kötelező negyedévente egy analízist végezni, ami azt jelenti, hogy a lerakókra kerülő vegyes hulladékot labor vizsgálja be, és megnézi, milyen tartalommal rendelkezik. Ez elkészült országosan is a 2018-as évre, illetve a kanizsai lerakó vonatkozásában is. Meglepő számok vannak, mert rettenetesen magas arányban van a lerakókon a műanyag-, papír- és a veszélyes hulladék, illetve a biohulladék is. Holott, Kanizsán ezek gyűjtése és elszállítása megoldott - árulta el Ködbaumné Farkas Beáta, a Viridis-Pannonia Kft. környezetvédelmi csoportvezetője.