Aktualitások

Üdvözöljük a Pannonia cégcsoport honlapján! *

KanizsaTV.hu - Hírek 2018.06.13

Jövő szombaton lesz a Múzeumok éjszakája
Az országos rendezvényhez a kanizsai Thúry György Múzeum idén is csatlakozik, ahol a programok középpontjában a szövés-fonás, illetve a kézműveskedés áll.
A Netta-Pannonia szintén várja az érdeklődőket a kanizsai várat bemutató tárlatára, a Magyar Plakát Házban pedig interaktív tárlatvezetést tartanak majd. Június 23-án lesz a Múzeumok éjszakája, amelyhez a Thúry György Múzeum a népi textíliákat bemutató kiállításával csatlakozik; a kísérőprogramokat a néphagyományok és a kézművesség jegyében rendezik. Az intézmény amatőr alkotóknak – szövőknek, fonóknak, hímzőknek és varróknak – is pályázatot hirdet, a kézimunkákat jövő szerdáig várják.  A programok négy órakor kezdődnek, a megnyitó hat órától lesz. Ennek keretében leleplezik az éj műtárgyát: egy összeállítást a Romlottvár különleges régészeti leleteiből, illetve először adják át az intézmény új szakmai elismerését, a Kerecsényi Edit-emlékplakettet. – A múzeumot kívülről támogató, az intézmény gyűjteményeit gyarapító embereket tervezzük díjazni a következő években, ezzel is tovább örökítve Kerecsényi Edit szellemiségét, ő ugyanis tavaly ünnepelte volna a 90. születésnapját. A Múzeumok éjszakáján szeretnénk ezzel egy hagyományt teremteni – mondta Száraz Csilla a Thúry György Múzeum igazgatója. 

Nemcsak a múzeum, hanem a Netta-Pannonia is időutazásra hív jövő szombaton 16 és 22 óra között a Vár utcai ügyfélszolgálat melletti kiállítótérben, ahol az egykori kanizsai vár történetét lehet megismerni. – Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy az ott lévő kiadványokat, maketteket, ajándéktárgyakat megvásárolhassák az odalátogatók. Ezen kívül a gyermekeknek kézműves-foglalkozással készülünk, amelyen például pajzsot, zászlót, címert is készíthetnek maguknak – fogalmazott Plander Zsófia a Netta-Pannonia Kft projektmenedzsere. A Múzeumok éjszakáján a Magyar Plakát Ház is kitárja kapuit, ott a Láthatatlan világ, avagy a nem látók világa című kiállításon tartanak interaktív tárlatvezetést a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének tagjai éjfélig.


Kanizsa TV 2018.06.12

Sikeres volt

Csaknem 15 tonna veszélyes hulladékot gyűjtött össze a szolgáltató a nemrég véget ért akcióban.

Zalai Hírlap 2018.06.06

Zaol.hu 2018.05.29.

A város több pontján ingyenes veszélyes- és elektronikaihulladék- gyűjtési akciót tart a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. Legközelebb június 1-jén és 2-án kilenc helyszínen várják a lakókat.

A cél a hasznosítás

A cég 12 éve foglalkozik ezzel a tevékenységgel, s mivel évről évre egyre többen élnek a lehetőséggel, több napig számos helyszínen várják a lakosságtól a háztartásokban összegyűlt, elkülönítetten gyűjtött veszélyes és elektronikai hulladékokat.

– A korábbi évektől eltérően képmegjelenítő elektronikai hulladékokat (tévé, monitor) a gyűjtés során nem veszünk át, ezek leadására kizárólag a Vár utcai telephelyünkön biztosítunk lehetőséget – mondta Kazányi Gréta, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. megbízott környezetvédelmi vezetője. – Az akció célja, hogy hasznosítani lehessen a háztartásokban képződő elektronikai hulladékokat, elemeket, akkumulátorokat, a fáradtolajat, valamint a használt sütőolajat, míg a festékmaradványok, lakkmaradékok, ezekkel szenynyezett csomagolóanyagok, illetve a mezőgazdasági vegyszermaradványok ártalmatlanítására alkalmas veszélyeshulladék- égetőbe vagy -lerakóba kerüljenek. Arra kérjük a lakosságot, hogy csak az azonosított és az általunk előre közzétett hulladékfajtákat hozzák el és adják át kollégáinknak. Ellenőrizetlenül ne hagyjanak hulladékot a kijelölt helyszíneken, amelyeket a közterület-felügyelet és a rendőrség az akció ideje alatt fokozottan figyel.

 

Szalai Bélától (balról) Hartai László és Orsós János vette át az olajat tartalmazó kannákat Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Egyre tudatosabbak vagyunk

A szakember hozzátette: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy az emberek tudatosan élnek és sokat tesznek a környezetért, arra számítanak, hogy a gyűjtések során akár több mint tíz tonna veszélyes és ugyanennyi elektronikai hulladékot is leadnak.

– Igyekeztünk olyan, főleg hétvégi időpontokat megadni, amely mindenkinek megfelelhet – tette hozzá Kazányi Gréta – Ha valakinek az adott időpontokban még sincs lehetősége leadni a hulladékot, annak sem kell fél évet várnia a következő időpontig, hiszen a Vár utcai és a Tripammer utcai hulladékudvarunkban egész évben díjmentesen vesszük át ezeket.

Az Alsótemplom előtti parkolóban pénteken szinte egymás után érkeztek az emberek, hogy leadhassák az elkülönítetten gyűjtött veszélyes hulladékukat, sokan elmondásuk szerint a garázsból, a kamrák mélyéről kaparták elő a feleslegessé vált dolgokat.

– Hifitornyot, nyomtatót, elemeket, kábeleket és akkumulátorokat hoztam, ezeket mindig félrerakom, hogy egy ilyen akcióban leadhassam – fogalmazott Maczka Irén. – Rendkívül fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre, ezért már az unokákat is arra neveljük, gyűjtsék szelektíven a hulladékot, hiszen ezzel hosszú távon megóvjuk a környezetet. Sajnos régebben nem tudtuk, hogy mit szabad eldobni, ezért szégyellem is olykor magam. Ha akkor rendelkeztünk volna ezekkel az információkkal, akkor elképzelhető, hogy most egészségesebb világ venne körül bennünket.

Zalai Hírlap 2018.05.25.

Kanizsa TV 2018.05.22.

Lomtalanítás

Négyszáz tonna hulladék gyűlt össze a nemrégiben zárult kanizsai akcióban.

Ez mintegy 5600 köbméter hulladékot jelent. Idén a tavalyinál 60 tonnával többet gyűjtött össze a szolgáltató, amely a társasházaknál 450 konténert biztosított, a családi házas övezetekben pedig 1170 címről vitte el a lomot. A tapasztalatok idén is vegyesek.

– Felületesen, vagy talán el sem olvassák a közzétett hirdetésünket. Ez vonatkozik az elhelyezhető hulladékoknak a fajtájára is, illetve magára a gyűjtés folyamatára. Ugye be kell jelentkezni előre. A családi házas övezetekben sokan kipakolják előre, ellenőrizetlenül, aztán mennek a telefonálások és a későbbi korrigálások ezzel kapcsolatban. Illetve a társasházi közös képviselőket is kérjük mindig, hogy mérjék fel, mennyi az a hulladékmennyiség, ami várható a hozzájuk tartozó ingatlanban. Ez sem működik sajnos tökéletesen, sok helyről szinte üresen hozzuk el a konténert, de közel 20 helyre kellett pluszban konténert biztosítanunk, amit viszont ilyenkor már nem tudunk díjmentesen biztosítani - fogalmazott Császár András, a Viridis Pannonia Kft. logisztikai vezetője.

Zaol.hu 2018.05.18.

Mintegy 30 ezer virágot ültetnek ki városszerte a Netta-Pannonia Kft. munkatársai. Szerdán az Erzsébet tér és környéke volt soron.
 

A város 1200 négyzetméteren elterülő virágágyásaiba a hétfős brigádok jórészt egynyári növényeket ültetnek. A szakemberek jól haladnak, két héttel ezelőtt kezdték a munkát a Fő utcai edények megtöltésével.

– Bársonyka, kakastaréj, jégvirág, kúpvirág, vízvirág és rézvirág is kerül az ágyásokba – sorolta Molnár-Rodek Bernadett szolgáltatási és értékesítési igazgató, cégvezető. – Ezeknek a növényeknek több mint a felét a saját üvegházunkban termesztettük, ami sokkal gördülékenyebbé tette a virágültetés megtervezését. Jelenleg az Erzsébet téren dolgoznak a munkatársaink, majd a Fő utca következik, és sorban a többi virágágy kap új „lakókat”. Az Alsótemplomnál azonban idén építési munkálatok zajlanak, ezért ennek a területnek csak egy részét ültetik be. Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor a jövő hét elejére végezhetünk a munkákkal.

 

A cégvezető hozzátette: a kandeláberekbe az idén is kikerülnek a futómuskátlik. Az ültetés után a növények gondozása ad majd feladatot: gyomlálni, tápoldattal kell ellátni a virágokat.

– A hét minden napján öntözünk. Idén a csendesebb locsolás érdekében elektromos szivattyúval szereltük fel a locsolóautót, így ezután már ezzel sem zavarjuk a környéken lakók éjszakai nyugalmát – tette hozzá Molnár-Rodek Bernadett.
Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy néhány korábban beültett ládából hiányoztak a növények, a virágokat nagy valószínűséggel eltulajdonították. Az alkalmi tolvajokat csöppet sem zavarta, hogy a területre számos térfigyelő kamera lát rá.

 

KanizsaTV - 2018.05.10.

Jól szervezkedett a Pampalin csapata

 

ZAOL.hu 2018.05.10

Plüssmackó a raklapon - A közösségi oldalon a palini tinik munkája lett a nyerő

Négyszáz fiatal vett kézbe ecsetet két hete, a város napi programsorozat nyitányán, hogy a raklapfestő versenyen az üres felületekre egyedi alkotást kreáljon.

A megmérettetést harmadszor szervezte meg a Pannon Egyetem helyi kampusza és a Netta-Pannonia Kft.

A szervezők nevében dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató tegnap elmondta: a közösségépítő program kinőtte magát az évek során. Sokan várják a város napi események részeként a raklapfestő bajnokságot.

Az elkészült munkákat a szervezők a közösségi oldalra is feltöltötték, ahol közönségszavazás révén kiválasztották a legjobbat. Idén a palini és a Zsigmondy-iskola diákjaiból álló Pampalin csapat nyert. Munkájuk egy óriás plüssmackót ábrázol, színes környezetben. A lányok elmesélték: nem készültek a versenyre, csak festették, ami éppen eszükbe jutott.

 

Letenyemédia 2018.04.05.

Újra nyitva a letenyei hulladékudvar

Letenyén 2017. november 1-től a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. látja el, így a településen található létesítmény üzemeltetése is a cég feladata.
A szükséges szerződéskötési és szakmai szervekkel lebonyolított engedélyezési eljárásokat követően Letenye Város közigazgatási területén, a Csányi út 0106/1. hrsz. alatt kedden hivatalosan is újranyitásra kerül a korábban a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Program keretében kialakított hulladékudvar.

(Az újra megnyitott hulladékudvart Farkas Szilárd polgármester, Áfra Barnabás a Viridis Pannonia ügyvezetője és Cseresnyés Péter államtitkár adta át rendeltetésének)

A létrejött létesítmény 36 település lakóinak biztosít gyűjtési lehetőséget az általuk „termelt” hulladékok számára. A hulladékudvart Letenyén a helyi közszolgáltató, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. üzemelteti. A cég szakképzett munkatársai által működtetett hulladékudvar olyan zárt hulladékátvevő hely, ahol a háztartásokban keletkező újrahasznosítható, valamint veszélyes és speciális kezelést igénylő hulladékok átvétele történik meghatározott nyitvatartási rend szerint.

A hulladékudvarban a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékok (papír, műanyag, üveg, fém), zöldhulladékok, nagyméretű hulladékok (személyautó gumiabroncsok), háztartási elektromos és elektronikai készülékek, és veszélyes hulladékok (festékek, lakkok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, gyógyszerek, motorolajok, kenőanyagok) helyezhetőek el. A hulladékok leadásakor lakcímkártya és fényképes igazolvány bemutatása szükséges. Az egyes hulladékfajták elkülönített, rendezett körülmények közötti gyűjtése konténerekben, illetve veszélyes hulladékok esetében fajtánként speciális, zárt konténerben történik.

A hulladékok elszállítása meghatározott rendszerességgel, illetve a gyűjtőedények telítettségének függvényében történik, a hulladékok típusuktól függően a megfelelő létesítményekben újrahasznosításra, vagy ártalmatlanításra kerülnek.
A lakosság számára már csak azért is érdemes a hulladékok egy részét a letenyei hulladékudvarba szállítani, mivel szinte minden háztartásban időről időre keletkeznek olyan hulladékok, amelyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a lakossági gyűjtést szolgáló edényekbe, vagy jellegüknél fogva nem vegyíthetőek a vegyes hulladékkal, de hosszú távú otthoni tárolása is kényelmetlenséggel jár.

A hulladékudvar a lakosság számára 2018. április 1. napját követően áll rendelkezésre, keddtől péntekig 7:00-12:00 és 13:00-17:00 közötti időtartamban, illetve szombati napokon 8:00-12:30 óra közötti időtartamban – ünnepnapok és munkaszüneti napok kivételével.

 

Zalai Hírlap 2018.03.20


Somogy Megyei Hírportál 2018.03.12.

Új Hulladékudvart adtak át Lábodon

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási program keretében több mint 17 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések az egész Dél- Dunántúli régióban.

A program során a települési szilárd hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztése, regionális hulladékkezelő központok, válogatóművek létesítése, átrakóállomások és hulladékudvarok kialakítása, gyűjtő szigetek és edények beszerzése és kiosztása zajlott. A projekt eredményeként valósulhatott meg, hogy a 17 településen megépített hulladékudvarok egyikén, Lábod község közigazgatási területén is kialakíthattak egy hulladékudvart több mint százmillió forint értékben.

A létrejött létesítmény 12 település lakóinak biztosít gyűjtési lehetőséget az általuk „termelt” hulladékok számára. A lábodi hulladékudvart a helyi közszolgáltató: Viridis-Pannónia Nonprofit Kft üzemelteti. A cég szakképzett munkatársai által működtetett hulladékudvar olyan zárt hulladékátvevő hely, ahol a háztartásokban keletkező újrahasznosítható, valamint veszélyes és speciális kezelést igénylő hulladékok átvétele történik meghatározott nyitva tartás szerint. (Lábodon április 1-jétől hétfői és csütörtöki napokon nyolc és tizennégy óra között). A hulladékok leadásakor lakcímkártya és fényképes igazolvány bemutatása kötelező!

A hulladékudvarban a szelektíven gyűjtött hulladékok (papír, műanyag, üveg, fém), zöldhulladékok, nagyméretű hulladékok (személyautó gumiabroncsok), háztartási elektromos és elektronikai készülékek és veszélyes hulladékok (festékek, lakkok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, gyógyszerek, motorolajok, kenőanyagok) helyezhetők el. Az egyes hulladékfajták elkülönített, rendezett körülmények közötti gyűjtése konténerekben, illetve veszélyes hulladékok esetében fajtánként speciális, zárt konténerben történik. A hulladékok típusuktól függően a megfelelő létesítményekben újrahasznosításra vagy ártalmatlanításra kerülnek – monda tájékoztatójában Áfra Barnabás a Viridis ügyvezetője.

Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte a hulladékudvar létesítését. Vele együtt fejlődik Lábod és a környező települések környezetvédelme. A létesítmény az életvitelüket segíti.
Lassú István polgármester szólt arról, hogy a településen már nyolcvanas években elkezdődött a hulladékgyűjtés. A Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási programnak köszönhetően a régi hulladéklerakókat megszűntették. Jelenleg a községben nyolc szelektív szigetgyűjtő áll a lakosság szolgálatában. A hulladékudvar létesítése hozzájárul az ipartelep további formálásához is.

 

Zalai Hirlap 2018.02.26.

Zaol 2018.02.22.

Zaol 2018.02.20

KanizsaTv - 2018.02.20

KanizsaTv  - 2018.02.07