Aktualitások

Üdvözöljük a Pannonia cégcsoport honlapján! *

Letenyemédia 2018.04.05.

Újra nyitva a letenyei hulladékudvar

Letenyén 2017. november 1-től a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. látja el, így a településen található létesítmény üzemeltetése is a cég feladata.
A szükséges szerződéskötési és szakmai szervekkel lebonyolított engedélyezési eljárásokat követően Letenye Város közigazgatási területén, a Csányi út 0106/1. hrsz. alatt kedden hivatalosan is újranyitásra kerül a korábban a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Program keretében kialakított hulladékudvar.

(Az újra megnyitott hulladékudvart Farkas Szilárd polgármester, Áfra Barnabás a Viridis Pannonia ügyvezetője és Cseresnyés Péter államtitkár adta át rendeltetésének)

A létrejött létesítmény 36 település lakóinak biztosít gyűjtési lehetőséget az általuk „termelt” hulladékok számára. A hulladékudvart Letenyén a helyi közszolgáltató, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. üzemelteti. A cég szakképzett munkatársai által működtetett hulladékudvar olyan zárt hulladékátvevő hely, ahol a háztartásokban keletkező újrahasznosítható, valamint veszélyes és speciális kezelést igénylő hulladékok átvétele történik meghatározott nyitvatartási rend szerint.

A hulladékudvarban a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékok (papír, műanyag, üveg, fém), zöldhulladékok, nagyméretű hulladékok (személyautó gumiabroncsok), háztartási elektromos és elektronikai készülékek, és veszélyes hulladékok (festékek, lakkok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, gyógyszerek, motorolajok, kenőanyagok) helyezhetőek el. A hulladékok leadásakor lakcímkártya és fényképes igazolvány bemutatása szükséges. Az egyes hulladékfajták elkülönített, rendezett körülmények közötti gyűjtése konténerekben, illetve veszélyes hulladékok esetében fajtánként speciális, zárt konténerben történik.

A hulladékok elszállítása meghatározott rendszerességgel, illetve a gyűjtőedények telítettségének függvényében történik, a hulladékok típusuktól függően a megfelelő létesítményekben újrahasznosításra, vagy ártalmatlanításra kerülnek.
A lakosság számára már csak azért is érdemes a hulladékok egy részét a letenyei hulladékudvarba szállítani, mivel szinte minden háztartásban időről időre keletkeznek olyan hulladékok, amelyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a lakossági gyűjtést szolgáló edényekbe, vagy jellegüknél fogva nem vegyíthetőek a vegyes hulladékkal, de hosszú távú otthoni tárolása is kényelmetlenséggel jár.

A hulladékudvar a lakosság számára 2018. április 1. napját követően áll rendelkezésre, keddtől péntekig 7:00-12:00 és 13:00-17:00 közötti időtartamban, illetve szombati napokon 8:00-12:30 óra közötti időtartamban – ünnepnapok és munkaszüneti napok kivételével.

 

Zalai Hírlap 2018.03.20


Somogy Megyei Hírportál 2018.03.12.

Új Hulladékudvart adtak át Lábodon

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási program keretében több mint 17 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések az egész Dél- Dunántúli régióban.

A program során a települési szilárd hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztése, regionális hulladékkezelő központok, válogatóművek létesítése, átrakóállomások és hulladékudvarok kialakítása, gyűjtő szigetek és edények beszerzése és kiosztása zajlott. A projekt eredményeként valósulhatott meg, hogy a 17 településen megépített hulladékudvarok egyikén, Lábod község közigazgatási területén is kialakíthattak egy hulladékudvart több mint százmillió forint értékben.

A létrejött létesítmény 12 település lakóinak biztosít gyűjtési lehetőséget az általuk „termelt” hulladékok számára. A lábodi hulladékudvart a helyi közszolgáltató: Viridis-Pannónia Nonprofit Kft üzemelteti. A cég szakképzett munkatársai által működtetett hulladékudvar olyan zárt hulladékátvevő hely, ahol a háztartásokban keletkező újrahasznosítható, valamint veszélyes és speciális kezelést igénylő hulladékok átvétele történik meghatározott nyitva tartás szerint. (Lábodon április 1-jétől hétfői és csütörtöki napokon nyolc és tizennégy óra között). A hulladékok leadásakor lakcímkártya és fényképes igazolvány bemutatása kötelező!

A hulladékudvarban a szelektíven gyűjtött hulladékok (papír, műanyag, üveg, fém), zöldhulladékok, nagyméretű hulladékok (személyautó gumiabroncsok), háztartási elektromos és elektronikai készülékek és veszélyes hulladékok (festékek, lakkok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, gyógyszerek, motorolajok, kenőanyagok) helyezhetők el. Az egyes hulladékfajták elkülönített, rendezett körülmények közötti gyűjtése konténerekben, illetve veszélyes hulladékok esetében fajtánként speciális, zárt konténerben történik. A hulladékok típusuktól függően a megfelelő létesítményekben újrahasznosításra vagy ártalmatlanításra kerülnek – monda tájékoztatójában Áfra Barnabás a Viridis ügyvezetője.

Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte a hulladékudvar létesítését. Vele együtt fejlődik Lábod és a környező települések környezetvédelme. A létesítmény az életvitelüket segíti.
Lassú István polgármester szólt arról, hogy a településen már nyolcvanas években elkezdődött a hulladékgyűjtés. A Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási programnak köszönhetően a régi hulladéklerakókat megszűntették. Jelenleg a községben nyolc szelektív szigetgyűjtő áll a lakosság szolgálatában. A hulladékudvar létesítése hozzájárul az ipartelep további formálásához is.

 

Zalai Hirlap 2018.02.26.

Zaol 2018.02.22.

Zaol 2018.02.20

KanizsaTv - 2018.02.20

KanizsaTv  - 2018.02.07