Aktualitások

2020. 06. 02.-től ügyfélszolgálati irodáink ismét személyesen is fogadnak ügyfeleket. További információkért tekintsék meg aktuális híreinket!

Özönvíz: háromszáz embert telepítettek ki

Szombat este a lezúduló eső miatt kialakult villámárvíz elleni védekezésben segédkeztek az NFV-Pannonia Kft. munkatársai.

Özönvíz: háromszám embert telepítettek ki

Forrás: Zalai Hírlap - 2020. 07. 27.

A védekezésről készült képeink:


Több ezer szelektív kuka kerül ki rövidesen a családi házas övezetekbe Nagykanizsán

A családi házas övezetekben költséghatékonyabb módon szállítja el a jövőben a szolgáltató, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a ház­tartásokban keletkező újrahasznosítható, szennyeződéstől mentes műanyag­hulladékot, illetve a fém italos- és konzerv­dobozokat.

A cég ugyanis a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés so­rán használt kék és sárga gyűjtőzsákok közül – egyelőre csak utóbbi helyett – nagyobb befogadóképességű edényeket helyez ki a háztartásokba.

A szolgáltató munkatársai, Erdélyi Tamás és Hartai László kiosztandó sárga fedelű edényeket pakolnak fel a kamionra. Jelenleg is folyik a sárga fedelű edények kiosztása, melyeket képünkön a szolgáltató munkatársai, Erdélyi Tamás és Hartai László pakolnak fel a kamionra Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Kevéssé ismert, hogy a kék és sárga zsákokat meg kell vásárolnunk, ami nyilván a szolgáltatónak pénzbe kerül, másrészt gyakori tapasztalatunk, hogy a lakosság vagy nem használja ki ezek rendelkezésre álló térfogatát, azaz kevés hulladékot helyez beléjük, vagy több hulladéka keletkezik, mint ami a zsákokban elfér. Utóbbi főleg a nyári időszakban fordul elő – bocsátotta előre Áfra Barnabás, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A Zalaispától „örököltünk” 240 literes műanyag edényeket kétféle, kék és sárga színű tetővel, és úgy gondoltuk, hogy kiosztjuk ezeket a zsákok helyett, mert ezekben már elfér nagyobb mennyiségű hulladék is, és nem utolsósorban, a használatuk megtakarítást jelent cégünk számára. A döntés nyomán Nagykanizsa családi házas övezeteiben, a városrészekben szállították ki a háztartásokba kollégáim a sárga fedelű edényeket, amelyeket a jövőben az azonos színű zsákok helyett kell használni. Meglátjuk, mik a tapasztalatok, és annak függvényében cseréljük majd le a kék zsákokat is ilyen edényekre.

Az ügyvezető jelezte: nagy probléma, hogy a lakosság még mindig nincs teljesen tisztában azzal, milyen típusú hulladék – hulladék és nem szemét, ez fontos – helyezhető a szelektív edényekbe, zsákokba. Gyűjthető és újrahasznosítható a kartonpapír (lapra hajtva), a vegyes papír (újság, szórólap, prospektus, füzet, de a keménykötésű könyv nem!), a műanyag csomagolófóliák, zacskók, reklámtáskák, az ásványvizes, üdítőitalos PET-palackok, a HPDE jelzésű flakonok (tisztítószeres, samponos, tusfürdős flakonok), a fém sörös-, üdítőitalos dobozok és konzervdobozok. Szintén újrahasznosíthatók a fehér, illetve a zöld és barna öblös italosüvegek, befőttesüvegek.

Nem való azonban a szelektív hulladékok közé az olajos, zsíros, vizes vagy veszélyes anyaggal szennyezett műanyag edények, tejfölös- és margarinosdobozok, az ételmaradék, a kéztörlők, tisztasági betét, használt papír zsebkendő, műanyag poharak-tányérok, játékok, a PVC, a kerti bútorok és egyéb, nem csomagoláshoz használt műanyagok, továbbá a szélvédő-, ablak-, drótüvegek és akváriumok. Természetesen az egyéb kommunális hulladék sem gyűjthető a szelektív hulladékkal – tájékoztatott Áfra Barnabás.

Forrás: Horváth-Balogh Attila, zaol.hu - 2020. 07. 23. 07:00
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-ezer-szelektiv-kuka-kerul-ki-rovidesen-a-csaladi-hazas-ovezetekbe-nagykanizsan-4372034/


23500 darab egynyári virágot ültetnek el a napokban a Netta-Pannonia Kft. munkatársai a városban

23500 darab egynyári virágot ültetnek el a napokban a Netta-Pannonia Kft. munkatársai Nagykanizsán. Az árvácskák és tulipánhagymák helyére kerülő növényeket egy kiskanizsai termelőtől vásárolta a cég.

Virágot ültetnek el a Netta-Pannonia Kft. munkatársai

Bársony- és jégvirágot is ültetnek a szakemberek a város több pontján, a hivatal elé egyébként utóbbi növény került. Összesen 950 négyzetméteres területet virágosítanak a Netta-Pannonia Kft. dolgozói.

– Májusban elkezdődtek Nagykanizsán a kétnyári növényeknek és a tulipánhagymáknak a kiszedése a virágágyásokból. A helyükre egynyári dísznövények kerülnek, például bársonykavirág, kúpvirág. A kiszedett növényeket elrakjuk a komposztálóba, az új növényeket pedig egy kiskanizsai termelőtől vásároljuk. Mintegy 23500 darab egynyári növényt ültetünk ki, 950 négyzetméteres területre. S idén már az Eötvös téren kialakított új, egynyári virágágyat is beültettük, az a terület is a mi kezelésünkbe került - nyilatkozta Kálovics Andrea, a Netta-Pannonia Kft. parkfenntartási vezetője.

Forrás: Nagykanizsa Online, kanizsaujsag.hu - 2020. 05. 20.
https://kanizsaujsag.hu/hir/202005/23500-darab-egynyari-viragot-ultetnek-el-a-napokban-a-netta-pannonia-kft-munkatarsai-a


Folyik a munka az Eötvös téren Nagykanizsán

A tavaly decemberben indult „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” című projekt Eötvös téri részének munkálatai látványos szakaszhoz érkeztek: megkezdődött a tér belső területeinek rendezése, melynek köszönhetően megújulnak a gyalogos ösvények és zöldterületek.

– A Fő úti és Teleki utcai kerékpárút összekötésével pedig teljessé válik a belvárosi kerékpárút-hálózat és új, vizes elemekkel bővül ki a már eddig is rendkívül népszerű játszótér – fogalmazott Balogh László polgármester. – A jelenleg zajló munkálatok következtében azonban most tényleg egy valódi átalakuláson megy keresztül a tér, melynek eredménye hamarosan kirajzolódik számunkra is. Ugyanis, annak érdekében, hogy a belső területek még inkább bensőségesek és biztonságosak legyenek, a tér utakkal határolt oldalai mentén egy alacsony fal épült, melynek külső részeit földdel feltöltve, füvesítve, kisebb dombfelületek létesülnek, amelyek ténylegesen elválasztják a szabadidős részt a forgalmas területektől. A falak belső oldalán pedig pihenőterek alakulnak ki, ahol számos padot helyezünk majd el, a helyiek kényelmét és pihenését szolgálva.

Bogdán Mária (balról), Bogdán Zsoltné és Bogdán Lászlóné az Eötvös tér új virágágyásait ültették be Bogdán Mária (balról), Bogdán Zsoltné és Bogdán Lászlóné az Eötvös tér új virágágyásait ültették be

– A közúthálózat fertőtlenítését egy 8 köbméteres tartállyal szerelt tehergépkocsival, míg a kerékpárutakat, járdák és buszmegállók fertőtlenítését két eszközzel, egy 2 köbméteres tartállyal szerelt Multicar gépjárművel, valamint egy Avant 640 típusú kombinált kisgépre szerelt 560 literes tartállyal végeztük – adott tájékoztatást Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője, aki hozzátette: a feladat nem idegen tőlük, mivel Nagykanizsán évek óta ők végzik a köztisztasági teendőket.

A városvezető hozzátette: ezzel párhuzamosan folytatódnak a további építési munkálatok is, így elkezdődik a buszmegálló későbbi áthelyezéséhez szükséges ideiglenes buszmegálló építése, valamint folytatódik a Fő úttal párhuzamosan haladó kerékpárút kivitelezése és a teret délről határoló sétálóutca kialakítása. A projekt Eötvös téri részének befejezése az idei év őszére várható. Hamarosan tehát, mikor remélhetőleg már többet sétálhatunk a városban, az Eötvös tér immár egy teljesen új arcát mutathatja.

A közterületek rendbetétele gőzerővel folytatódik, s ahogy Balogh László elmondta: a közeljövőben indulnak a munkák a Deák téren is, ahol a tér belső gyalogos ösvényei új kőzúzalékos burkolatot kapnak, ezenkívül megújul a zöldfelület, fákat és cserjéket ültetnek, évelő ágyakat alakítanak ki, valamint a közvilágítást is korszerűsítik. Ugyancsak látványos elemei lesznek a jövőbeni fejlesztéseknek a Szent József téri (Alsótemplom előtti) parkolókat, illetve a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kam­pusza előtti részt érintő beruházások, melyek keretében a parkolók mellett a járdák is új burkolatot kapnak, ahogyan a zöldterületeket is fejlesztik.

Forrás: Benedek Bálint, zaol.hu - 2020. 04. 27. 14:00
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/folyik-a-munka-az-eotvos-teren-nagykanizsan-4109988/
Fotók: Szakony Attila, zaol.hu


Vegyszerrel a kórokozó ellen – Fertőtlenítik Nagykanizsát

A megyei jogú városban is elkezdődött a közutak, járdák, buszmegállók, játszóterek és a közterületeken elhelyezett utcabútorok vegyszeres fertőtlenítése.

Nagykanizsán Balogh László polgármester megbízásából a Netta-Pannonia Kft. végzi a vegyszeres fertőtlenítést.
Az első „túrára” március 31-én, kedd este került sor.

A fertőtlenítéshez Nagykanizsán több járművet bevetettek és a játszóterek vegyszerezését is elkezdték a városban A fertőtlenítéshez Nagykanizsán több járművet bevetettek és a játszóterek vegyszerezését is elkezdték a városban

– A közúthálózat fertőtlenítését egy 8 köbméteres tartállyal szerelt tehergépkocsival, míg a kerékpárutakat, járdák és buszmegállók fertőtlenítését két eszközzel, egy 2 köbméteres tartállyal szerelt Multicar gépjárművel, valamint egy Avant 640 típusú kombinált kisgépre szerelt 560 literes tartállyal végeztük – adott tájékoztatást Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője, aki hozzátette: a feladat nem idegen tőlük, mivel Nagykanizsán évek óta ők végzik a köztisztasági teendőket.

– Így az új feladat maradéktalan ellátásához a kreativitásunk mellé adaptálni tudtuk a köztisztasági tevékenységben szerzett tapasztalatainkat. A fertőtlenítésben használt eszközök többsége meglévő, egy kisebb része pedig új beszerzésből származik.

A forgalmasabb buszmegállókra és játszóterekre külön figyelmet fordítanak. A forgalmasabb buszmegállókra és játszóterekre külön figyelmet fordítanak.

Az első alkalommal végzett közút-, járda- és buszmegálló-fertőtlenítéssel kapcsolatban Csendes Tamás elmondta: a gépek alkalmasnak bizonyultak a feladat ellátására, beállítási problémákon kívül nem jelentkezett egyéb hátráltató tényező.

– A szórási képet és a kiszórt mennyiséget munka közben folyamatosan módosítottuk annak érdekében, hogy annyi fertőtlenítőszert juttassunk ki, amennyire feltétlenül szükség van – említette a cég szakembere. – A terület kijelölésénél fő szempont volt a frekventált, nagy forgalmú út, járda és kerékpárút tisztítása, továbbá azon buszmegállók külön szórópisztollyal történő fertőtlenítése, melyek fedett beállóval rendelkeznek.

A városban végzett fertőtlenítési tevékenység gyakoriságáról egyelőre még korai nyilatkozni, mivel a pandémia előrehaladtával a prioritások is változnak. A társaság legközelebb április 3-án ismétli meg ezt a munkát.

Forrás: Pásztor András, zaol.hu - 2020. 04. 02. 07:00
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vegyszerrel-a-korokozo-ellen-fertotlenitik-nagykanizsan-4021554/
Fotók: Szakony Attila, zaol.hu


Közterületi fertőtlenítés Nagykanizsán

Kozteruleti fertotlenites

Forrás: Zalai Hírlap - 2020. 03. 28.


A körforgásos gazdaság alapjain nyugvó fenntarthatósági kompetenciaközpont létesül

"Közel ötmilliárd forintos fejlesztés" címmel erről szóló cikk jelent meg a sajtóban

Forrás: Zalai Hírlap - 2020. 03. 10.


Nem maradnak a közterületeken

Már nem menetrendszerűen, de továbbra is elszállítja a kirakott fenyőket a szolgáltató.

Elszállítja a szolgáltató a sokáig megtartott, így csak a napokban kirakott fenyőket is. Bár már letelt a vízkeresztkor kezdődött kéthetes időszak, amikor menetrendszerűen gyűjtötték össze a kidobott karácsonyfákat a közterületekről. Viszont még mindig vannak az otthonokban fenyőfák, s mint azt Császár András, a Viridis Pannonia Kft. logisztikai vezetője elmondta, a továbbiakban is begyűjtik ezeket. Azonban a járatok már alkalomszerűen indulnak majd, főként a kommunális hulladékot szállítók jelzései alapján.

– Az elmúlt két hét alapján megállapíthatjuk, hogy azt a jó 40 tonnát, amit terveztünk begyűjteni, sikerült. Több mint 41 tonnát gyűjtöttünk. Úgy számoljuk, hogy körülbelül 5 tonna fenyőhulladék lehet még a lakosságnál, illetve most már kidobva közterületre. Ennek a begyűjtésére még 2-3 napot szánunk, úgyhogy aki szeretne még gyönyörködni a karácsonyfájában, megteheti – fogalmazott Császár András, a Viridis Pannonia Kft. logisztikai vezetője.

Forrás: KanizsaTV - 2020. 01. 23. 16:18
http://www.kanizsatv.hu/hirek/4877-nem-maradnak-a-kozteruleteken


Még mindig gondot okoz az illegálisan lerakott hulladék a városban

Még mindig gondot okoz az illegálisan lerakott hulladék a városban

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli szeméthalmoknak az eltakarítása nem lenne a Netta-Pannonia Kft. feladata, ennek ellenére évente 12-13 alkalommal mégis elvégezi, alkalmanként gyakran 2-3 tonna hulladékot összegyűjtve.

Forrás: KanizsaTV - 2020. 01. 21. 18:06
http://www.kanizsatv.hu/hirek/4861-napi-kanizsa


Új ürítési rendszert vezetett be a hulladékgyűjtő társaság Nagykanizsán

Új, úgynevezett matricás rendszert vezetett be év elején a hulladék elszállítását érintően a Viridis-Pannonia Hulladékgazdálkodási Kft. A változtatásra azért volt szükség, mert a társaság a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) számlázóprogramjából nem tudja kinyerni a szolgáltatás elvégzéséhez szükséges adatokat.

Áfra Barnabás, a városi hulladékgyűjtő cég ügyvezetője elmondta: a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. létrejötte előtt minden közszolgáltató maga számlázott és szedte be a szemétszállítás díját.

– Az NHKV megalakulása óta mi közszolgáltatóként elvégezzük a munkát, ám a számlázást és a kintlévőségek kezelését az országos kukaholding kezeli – mondta Áfra Barnabás. – Ám az eltérő adatbázisok és informatikai rendszerek miatt az NHKV nem tudta biztosítani számunkra azokat az adatokat, melyek alapján a munkatársaink tudták volna, hogy egy-egy utcában mely szemetesedényeket és konténereket kell kiüríteni. A problémát a legegyszerűbben és költséghatékony módon az úgynevezett matricás rendszer bevezetésével tudjuk orvosolni, ami egyébként nem ismeretlen Magyarországon, de mi nem ezt a rendszert használtuk ez idáig.

Császár András, a nagykanizsai hulladékszállító cég logisztikai vezetője mutatja, hogyan és hová célszerű felragasztani az edényazonosító matricát Császár András, a nagykanizsai hulladékszállító cég logisztikai vezetője mutatja, hogyan és hová célszerű felragasztani az edényazonosító matricát

A matricás rendszer lényege, hogy a vegyes és zöldhulladék gyűjtéséhez használt edényzetre egy úgynevezett edényazonosító matricát kell felragasztani, ami tartalmazza az ingatlan címét, illetve az igénybevett edényzet űrmértékét. A kiküldött matricákat tiszta, portalanított, száraz felületre, az edényzet elejére kell felragasztani, majd az edényt matricával az út felé fordítva kihelyezni. Azoknak, akiknek nem heti egy, hanem kettő ürítésre szól a szerződése, két matricát kell felragasztaniuk az edényzetre.

– Amennyiben később valamilyen okból az ügyfél a szolgáltatás szüneteltetésének lehetőségével szeretne élni, az eddigi gyakorlatnak megfelelően 30 nappal előbb szíveskedjen az ügyfélszolgálatnak bejelenteni, illetve a szüneteltetés kezdő időpontját megelőző utolsó ürítést követően a matricát is le kell adni társaságunknál – jelezte Áfra Barnabás ügyvezető, aki hozzátette: tapasztalataik szerint a matricák túlnyomó többségét már felragasztották az ügyfelek. – Aki még nem tette meg, az jobb, ha siet, a jövő héttől ugyanis már nem ürítjük ki azokat az edényeket, melyeken nem találunk matricát.

Ha valaki eddig nem kapott edényazonosító matricát a társaságtól, az mindenképpen jelezze a társaság Vár utcai ügyfélszolgálatán.

Forrás: Pásztor András, zaol.hu - 2020. 01. 09. 11:30
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-uritesi-rendszert-vezetett-be-a-hulladekgyujto-tarsasag-nagykanizsan-3551328/


Az edény azonosítására szolgálnak

Matricákkal kell ellátni a vegyes és zöldhulladék gyűjtéséhez használt kukákat.

Matricával kell ellátni a hulladék gyűjtéséhez használt kukákat. Fotó: KanizsaTV

A január 1-től életbe lépett módosításra azért volt szükség, hogy a szolgáltató munkatársai számára egyértelművé váljon, melyik edényeket üríthetik. Aki még nem kapta meg a matricáját vagy bármilyen kérdése van, annak a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához kell fordulnia.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a közelmúltban levélben értesítette az érintetteket, hogy az év első napjától a vegyes és a zöldhulladékok gyűjtéséhez használt edényeket azonosító matricákkal kell jelölni. A Híradó által megkérdezettek többsége azonban nem volt tisztában azzal, miért vezették be a matricás rendszert. – Küldték a papírt, hogy ragasszuk a kukára. De igazából nem tudom, hogy miért. – És már felragasztották? Igen – árulta el kérdésünkre Vernyel Ferencné.

A közgyűlés tavaly decemberben fogadta el a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet módosítását, erre azért volt szükség, mert a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. egységes számlázási rendszert kívánt bevezetni. Ebből a rendszerből azonban a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. nem tudja összeállítani az úgynevezett sofőrlistákat, melyek alapján a szolgáltató munkatársai utca és a házszám alapján meg tudják állapítani, hogy hol és milyen edényeket kell üríteni. – Választanunk kellett, hogy vagy sofőrlisták nélkül küldjük ki az embereket, vagy valamilyen más megoldással jelöljük meg azokat az edényeket, amelyek gyűjthetők. Olyan módszert kellett választanunk, ami olcsó, nem igényel semmilyen beruházást vagy eszközfejlesztést, továbbá, ha egy országos, egységes rendszer indul be az edények azonosítására, akkor gyorsan át lehessen térni – tájékoztatott Áfra Barnabás, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezért döntöttek a matricás rendszer bevezetése mellett, mely a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. minden ügyfelét érinti. A legtöbben pedig már meg is kapták a matricákat tartalmazó levelet. – Igazából én nem tudtam róla, de megnéztük a postaládát, és benne volt az értesítő. Még aznap felragasztottuk a matricát – mondta Kepe Kitti.

Az ipari fogyasztók január közepétől, a nyaralóövezetekben élők pedig március-áprilisban vehetik kézhez az értesítőt. Akik még nem kapták meg matricáikat vagy bármilyen kérdésük van, azoknak a szolgáltató ügyfélszolgálatához kell fordulniuk.

Forrás: KanizsaTV - 2020. 01. 08. 15:30
http://www.kanizsatv.hu/hirek/4761-az-edeny-azonositasara-szolgalnak


Január közepéig gyűjtik a kidobott karácsonyfát Nagykanizsán

Vízkereszt napjától, tehát mától gyűjti – szervezett járatok révén – a szolgáltató a kidobott karácsonyfákat.

A hagyományok szerint vízkereszt napján ér véget hivatalosan a karácsonyi időszak, s kezdődik a farsang. Szintén a tradíciók része, hogy sokan az ünnep „hivatalos” befejeztével bontják le s dobják ki a fenyőfát otthonról. Kanizsán és a környéken az elmúlt napokban még csak néhány helyütt lehetett látni utcára dobott fát. A dömping csak ezután jön.

G. Szabolcs már tegnap lebontotta a karácsonyfát, melyet a gyűjtősziget mellé tett. Fotó: Gergely (zaol.hu) G. Szabolcs már tegnap lebontotta a karácsonyfát, melyet a gyűjtősziget mellé tett. Fotó: Gergely (zaol.hu)

A fák elszállítását Nagykanizsán a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. végzi. Császár András logisztikai vezető elmondta: január hatodikától két héten keresztül, egészen január 17-ig, e célra rendszeresített, külön gyűjtőjárattal szedik össze a fenyőfákat munkatársaik.

– A zöldhulladékok gyűjtésének napjain keressük fel a különböző családi házas övezeteket, területeket a városban. Azaz, amikor a zöldhulladékot vinnénk el az előzetesen kiadott szállítási naptárnak megfelelően, akkor visszük el onnét a fenyőfát. A társasházi övezetekben pedig két gyűjtési nap lesz hetente: hétfőn és csütörtökön. Előbbi helyeken a családi házak elé kell a fenyőfát kihelyezni úgy, hogy a forgalmat ne zavarja. Vagy a szelektív szigetek mellé. Utóbbiaknál szintén oda, vagy a rendszeresített társasházi hulladékgyűjtő edények mellé kell tenni a fenyőket – mondta Császár András. Ahogy azt is: arra kérnek mindenkit, hogy a fákat szabadítsák meg a díszektől, üres cukroszacskóktól s a talptól.

A logisztikai vezető jelezte: január 17-ig, amíg az említett gyűjtőjáratok meghatározott rend szerint szállítják el a fákat, nagyjából a fenyők 80 százalékától szabadulnak meg az emberek. A későbbiekben alkalmi járatokkal gyűjtik össze a fákat. Azután pedig célirányosan viszi el a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. az ünnep korábbi ékét, amely azt követően Bagolára, a hulladéklerakóba, a komposztálóba kerül majd. Darálás után pedig értékesítik: erőművekbe kerülnek a fák.

Császár András elmondta azt is: az elmúlt évek tapasztalatai szerint nagyjából 50 tonna fenyőfát szállíttatnak el. Ez a mennyiség pedig évről évre csökken. Tekintve, hogy ma már sokan nem élő, hanem hosszú évekig tartós műfenyőt vásárolnak karácsonyra.

Forrás: zaol.hu - 2020. 01. 06. 07:00
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/januar-kozepeig-gyujtik-a-kidobott-karacsonyfat-nagykanizsan-3543513/